Vasárnap csak az Anna-kútig jár majd a tram-train és a 2-es villamos, mert a Zrínyi utcában közműjavítás lesz

A Szegedi Vizmű Zrt. ezen a héten vasárnap, 8 órától 20 óráig hibaelhárítást fog végezni a Zrínyi utcában, az Aradi vértanúk tere és az Eötvös utca között. Ez fennakadást okozhat az ivóvízellátásban közleményük szerint.

Továbbá tájékoztatnak arról is, hogy a munkálatok miatt a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek majd ezen a napon és sávszűkítésre, valamint – a munkaterület nagyságától függően – időszakosan lezárásra is lehet számítani. A javítási munka a tervek szerint várhatóan vasárnap estére befejeződik, a helyreállítással együtt.

Az SZKT is figyelmeztetett a forgalmi változásra. Üzemkezdettől üzemzárásig nem fog járni a 2-es villamos, illetve az 1-es vasútvillamos. Ezeket a járműveket az „1–2” jelzéssel ellátott villamospótló autóbuszok fogják helyettesíteni az Anna-kút és a Szeged vasútállomás végállomás közötti szakaszon. A korlátozás vasárnap hajnaltól várhatóan éjfélig érvényes, először a Rókus vasútállomástól 3:50-kor Szeged vasútállomásra, és a Szeged vasútállomásról 4:17-kor Hódmezővásárhely felé induló vasútvillamos utasainak kell pótlóbusszal utazniuk.