Megrongálhatták a Mondolo rovarhoteljét a Lomnici utcában

A Mondolo Egyesület tette közzé oldalukon, hogy egy bejelentés szerint a Lomnici utcában kihelyezett rovarhotelüket megrongálták. A bejelentést követően aztán szerencsére gyorsan és sikeresen megjavították az építményt, ami dugig volt lezárt költőüregekkel.

A többi közt a szegedi távfűtőműveket is kifestő és számos környezetvédelmi projektet futtató egyesület tagjai azt kérik a posztban, hogy amennyiben a későbbiekben is hasonlóval találkozna bárki, jelentsék azt nekik, hogy időben helyre tudják állítani az esetleges kárt. Egyúttal örőmüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy más is szívén viseli a városi biodiverzitás ügyét.

Azt a jó hírt is megosztották a méhlegelőkkel kapcsolatban, hogy a következő hetekben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai 20 centis magasságban lekaszálják, hogy beengedjék a napfényt és ezáltal teret adjanak a virágos növények új generációjának. Ezen felül márciustól kezdetét veszi a Beporzó hadművelet 2.0 nevű projektjük, melyről később osztanak majd meg részleteket.

Fotó: Mondolo / Facebook