Volt férje élettársa kórházi leletei közt turkált egy szegedi doktornő, egy év próbaidőre bocsátotta őt a bíróság

Volt férje után kémkedett egy szegedi doktornő, derül ki a Blikk cikkéből. A Szegedi Járásbíróság kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett információs rendszer vagy adat megsértésének vétsége miatt ítélte el az SZTE klinikai központjának orvosát.

A nő az egyetemi klinikának küldött indoklásában leírta, hogy volt férjével két évig tartó válásuk alatt a közös, akkor még csak óvodás korú gyermekük  rendkívül rosszul nézett ki, szürke volt, sokat fogyott, mely számára komoly aggodalomra adott okot. Szerinte a dokumentációk is azt igazolják, hogy nem etikátlan kíváncsiság, hanem a gyermekük iránti aggodalom vezérelte őt, amikor 2017 júniusáig – véglegesített válásukig 13 perc közötti időtartamra belenézett a nő adataiba.

Később azonban kiderült, hogy a doktornő a vármegyei Dr. Bugyi István Kórház MedSol nevű rendszeréből is lekért 24 alkalommal adatokat egykori férje élettársáról, méghozzá 2019. február 28-a és 2019. október 7-e közt. Ez többek között részletes beteginformációkat, a beteghez tartozó eseteket, a beteg teljesítéseit, ambuláns kezelőlapokat és leleteket tartalmazott. A járásbíróság végül bűnösnek találta a doktornőt és 1 év próbaidőre bocsátotta, ami jogerőre is emelkedett.