Az első harmadban vezetett, majd kikapott a Pick Szeged Dániában

33–27-re szenvedett vereséget a Pick Szeged csapata a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön. A hazaiak keretéből Mikkel Hansen és Buster Juul-Lassen, a vendégektől pedig Bodó Richárd és Luka Stepancic hiányzott.

Az MTI tudósítása szerint, a meccs első negyede, meglehetősen szorosan zajlott, mivel felváltva vezettek a csapatok. A 66-os állásig a szegediek csak egy lövést rontottak, majd több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszhattak, ekkor meg is szerezték a vezetést 8–6-ra. Innentől kezdve egyre többet hibáztak, ezt kihasználva a jól védekező Aalborg egy 6–1-es szériával vette át vezetést, a félidő pedig 15–11-re zárult a dán csapat javára.

A magyar bajnoki címvédő a második félidő elején sem tudott úgy teljesíteni, mint a meccs első harmadában, így a dánok egy újabb 4–1-es sorozattal növelték tovább előnyüket 20–14-re. A találkozó utolsó negyedében már nem volt kérdés, hogy ki lesz a meccs győztese, a Szeged nem tudta csökkenteni hátrányát, és az első húsz percben látottakhoz képest meglepően sima vereséget szenvedett.

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett negyedszer győzött az Aalborg. A négy győzelemmel és hét vereséggel csoportja hatodik helyén álló Szeged egy hét múlva a német THW Kielt fogadja. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat helyezett juthat be.