Felújították az SZTE terhesdiagnosztikai és várandósgondozó központját, melyet az egyetem visszaszervezett

A Szikra sor 5. szám alatt nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának terhesdiagnosztikai és várandósgondozója. A közleményben azt írják, az intézmény 2023-tól az egyetem fenntartásában működik tovább és fogadja a kismamákat, pácienseket.

Németh Gábor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetője elmondta, az egyetem – mivel 2022. november 25-én lejárt a közreműködői szerződése – úgy döntött, visszaszervezi a terhesdiagnosztikát és várandóssággondozást, ezzel együtt pedig a szülészeti és nőgyógyászati, klimax, és terhestanácsadás szakrendelést is.

Mint ismertette: a Szikra sor 5. szám alatt található épületet 65 millió forintból újították fel, és 85 millió forintból fejlesztik az eszközparkot, valamint a páciensek kényelmét is szolgáló bútorzatot. Az intézmény négy vizsgálóval és egy tágas, felújított váróteremmel bír. Az épületben a kismamáknak a laborvizsgálatokon túl, CTG vizsgálatra és védőnői konzultációra van lehetőségük. A megújult informatikai rendszernek köszönhetően a páciensek ellátása előjegyzés szerint történik, az időpontra érkezettek behívása gördülékenyebben zajlik majd.

A professzor emellett kiemelte, az említett lépésnek több előnye is van. Az egyik, hogy a Szikra soron elhelyezkedő Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központ így sokkal közelebb került a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikához. A kétszintes intézményben az elláttás a földszinten zajlik, és abszolút megfelel a kor szellemének, az emeleten pedig a dolgozók kiszolgáló helységei helyezkednek el” – jegyezte meg Németh

A Szikra sor 5. számú épületébe bejelentkezni és információt kérni telefonon, munkaidőben a recepción, a 06-62/342-420; vagy a védőnőkön keresztül a 06-62/342-410; valamint a 06-62/342-413; illetve 06-62/342-416-os telefonszámokon lehet, illetve a terhesgondozas.szeged@gmail.com e-mail címen.