Idén is új szakokat indít az SZTE, egészségügyi menedzserek mellett táplálkozástudományi szakemberek is lehetünk

A közlemény szerint a Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudomány területektől kezdve a gazdaságtudományok, informatika, jogi, pedagógusképzés, sporttudomány, műszaki és művészet, művészetközvetítés területeken át egészen az orvos- és egészségtudomány, valamint a társadalom és természettudomány területekig.

Az új szakokkal az intézmény célja, hogy minden jelentkező az aktuális élethelyzetének, tudásának és előképzettségének megfelelő területen szerezzen életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot, növelve az SZTE-n végzett hallgatók munkaerőpiaci sikerességét. A Szegedi Tudományegyetem jelenleg 13 képzési területen több mint 550 képzést kínál jövendőbeli hallgatóinak.

A szegedi intézmény 2023-tól az alábbi, négy új képzést hirdette meg:

  • Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon egészségügyi menedzser mesterképzés, levelező tagozaton.
  • AJuhász Gyula Pedagógusképző Karon tanári (könyvtárostanár 4 félév) mesterképzés, levelező tagozaton; valamint tanári (természettudomány-környezettan szakos tanár 4 félév) mesterképzés, levelező tagozaton.
  • A Mérnöki Karon táplálkozástudományi mesterképzés, levelező tagozaton.
  • A Természettudományi és Informatikai Karon geoinformatika mesterképzés, nappali és levelező tagozaton.

Az intézmény továbbra is várja a jelentkezőket a tavalyi évben első alkalommal meghirdetett képzésekre is, például az Állam- és Jogtudományi Karon nukleáris jogi szakjogász szakirányú továbbképzésre levelező tagozaton, digitális adatvédelmi szakjogász és szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre szintén levelező tagozaton. A múlt évben a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon a fejlesztő irodalomterápia szakirányú továbbképzés került bevezetésre levelező tagozaton.

Ezeken túl az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon a kiterjesztett hatáskörű ápoló és a szakvédőnő mesterképzést is bevezettek, vagy a Gazdaságtudományi Karon a business coach szakirányú továbbképzést levelező tagozaton. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon a művészeti instruktor mesterképzés indult el nappali és levelező tagozaton, illetve a zenei mediáció szakirányú továbbképzés ugyancsak levelező tagozaton.

Várják tavaly óta a jelentkezőket továbbá a Mezőgazdasági Karon az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzésre nappali és levelező tagozaton, a Mérnöki Karon az egészségügyi műszaki szakmérnök/szakmenedzser szakirányú továbbképzésre levelező tagozaton, valamint a Természettudományi és Informatikai Karon pedig a molekuláris biológia mesterképzésre is nappali tagozaton.