Szeged az egyik legjobb példa az élhető nagyvárosokra az LMP szerint

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője, valamint Fehér Attila, a párt Csongrád-Csanád vármegyei elnöke tartott workshopot a Campusban csütörtök kora este, erről a Webrádió számolt be. Ezt megelőzően a Széchenyi téren tartottak egy sajtótájékoztatót, amelyben az LMP megoldási javaslatait vázolták fel az energiaválsággal összefüggésben.

Bakos Bernadett a Webrádió kérdésére elmondta, minden magyarországi nagyvárost felkeresnek, hogy interaktív workshopokat tartsanak, amelyből kiderülhet, hogy az emberek szerint mitől lesz élhető egy város. Az országgyűlési képviselő szerint az tesz élhetővé egy várost, ha az a lakosok számára kellemes életkörülményeket teremt. A portálnak elmondta, az LMP szeretné megtudni, hogy a helyiek szerint mitől élhető lakóhelyük.

Hozzátette, a kompakt városok koncepciója szerint minden szolgáltatás, illetve humán infrastruktúra elérhető kell legyen 15 percen belül, hogy ne autóval ingázzanak órákat. Bakos Bernadett szerint Szeged nagyon jól áll élhetőség szempontjából, hiszen itt kiváló a közösségi közlekedés, van elegendő zöldterület és a szolgáltatások is elérhető közelségben vannak. Szerinte egyenesen

Szeged az egyik legjobb példa az élhető nagyvárosokra.

Fehér Attila, az LMP helyi elnöke arról beszélt a Webrádiónak, hogy a városvezetés nem titkolt célja, hogy Szeged legyen Magyarország legzöldebb városa. Az LMP helyi politikusa példaként a szálló port elnyelő véderdő-telepítést emelte ki, illetve a geotermikus fűtést, amelyben a város élen jár.

Fehér ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormány elkötelezett lesz a hazai mikro-, kis- és középvállakozások támogatása mellett a külföldi nagyvállalatok helyett. Példaként a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárat említette, ahol a legutóbbi közmeghallgatás botrányba fulladt. A politikus szerint Szeged ebben a tekintetben is más úton jár.