Vízkereszt napjával kezdődik a karácsonyfák bontása, ezeket idén is ingyen szállítják el

Vízkereszt napjával január 6-án elkezdődik a karácsonyfa-bontási időszak. A fenyőfák begyűjtését a város területén a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. díjmentesen végzi el január 9-étől 2023. február 3-áig, erről közösségi oldalukon tájékoztattak.

Ahhoz, hogy ezt megtegyék, a fenyőfákat a kommunális hulladékgyűjtő edényzetek mellé kérik kihelyezni reggel 6 óráig. Ezen kívül természetesen díszítésmentesen (dísz, szaloncukor papírja, fenyőfatalp) kell kihelyezni az ingatlan elé. További feltétel még, hogy amennyiben a kihelyezett fenyő hossza meghaladja a 1,5 métert, akkor azt a tulajdonosnak ketté kell vágnia, mivel egyébként nem helyezhető a hulladékszállító jármű garat részébe.

Továbbá arról is tájékoztattak, hogy a fenyőfák térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban, nyitvatartási időben. Erről bővebb információt a hulladékudvarokról weboldalukon olvashatunk ide kattintva. Azt is kérik, hogy a szelektív gyűjtőszigetek és szelektív anyagok begyűjtésére kihelyezett hulladékuűjtő edények köré ne helyezzen senki feleslegessé vált fenyőfát.