Idén már mind a két napon megdőlt a melegrekord, Szegeden 15,1 fok volt hétfőn

A második napi melegrekord is megdőlt ebben az évben: Fülöpháza Hattyús-széken 18,2 Celsius-fokig emelkedett hétfő délután a hőmérséklet írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán hétfőn. Hozzátették, az 1992-ben ezen a napon Szentgotthárd Farkasfán mért 16,4 foknál több mint 20 állomáson volt most hétfőn melegebb.

Tóth Béla éghajlati elemző, a dél-alföldi időjárás kedvelők Facebook-csoportjának tagja a Promenad24-nek elmondta, a szegedi meteorológiai állomáson sem mértek ezelőtt annyira meleget még soha január második napján, mint ma.

Itt 15,1 fokkal dőlt meg a rekord.

Tóth szerint ez az érték szintén jelentősnek mondható, hiszen a korábbi rekord ”csupán” 13,2 fok volt, amelyet egyébként egy évvel ezelőtt rögzítettek. A téli hőhullám legmelegebb napja Szegeden december 31-e lett, ekkor 15,4 fokot mutatott a hőmérő.

Az OMSZ tájékoztatása szerint kedden egy legyengülő hidegfront érkezik. A hidegfront mögött annyival érkezik hűvösebb levegő a Kárpát-medencébe, hogy a rekordok sora megszakadjon, de még így is jóval a sokévi átlag fölötti hőmérséklet várható a folytatásban is.