Mindent megszavaztak a közgyűlésen

A szünet után a rendeleteket és a határozatokat mind megszavazta a közgyűlés, a karácsony szellemében több ügyben is nagy volt az egyetértés a bal és a jobboldali képviselők között.

Az első két napirendi pont szerint az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról szóló és a közutakat érintő rendelet módosításáról volt szó. Szintén elfogadták a településképi védelemről szóló módosítást, mely szerint az eddigi 420-on felül még 262 épületet nyilvánítanak helyileg védetté.

Elfogadták Szeged költségvetésének idei harmadik módosítását is, de szó volt még a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a köznevelési intézményekben nyújtott gyermekétkeztetés térítési díjának emeléséről is.

A képviselők szavaztak a Karikó Teréz-emléktábla kihelyezéséről és kiírták a Szegedi Nemzeti Színház, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar intézményvezetői munkakörének betöltésére szóló pályázatokat is.

Az egykori Cserepes sori piac 78,2 százalékos önkormányzati tulajdoni hányadának eladását is megszavazták a kiskundorozsmai naturista strand és kemping területének licit útján történő értékesítése mellett.

A zárt ülésen arról szavaztak a képviselők, hogy a Szeged Kultúrájáért díjat, melyből évente legfeljebb kettő adományozható,

  • Fagler Erika zenepedagógus, karnagy, a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola alapítója, valamint
  • Borovics Tamás színművész kapja.

A Szeged Kultúrájáért díjat azoknak a Szegedhez kötődő személyeknek adják, akik Szeged város kulturális közéletében meghatározó személyiségek, illetve érdemeket szereztek a kulturális örökségek megóvásában, tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek, ezzel is hozzájárulva Szeged város értékeinek gyarapításához.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<