Komoly vita után Tápai Péter elhagyta a termet

A költségvetési vita után a frakciófelszólalások következtek. Elsőként Haág Zalán KDNP-s képviselő szólalt fel, aki emlékeztette Botka Lászlót, hogy a kormány folyamatos támogatást biztosít Szegednek: „Megépült a tram-train, a kézilabdacsarnok, uszodákat újítottak fel és a polgármester mégis állandóan szidja a kormányt.

Nagy Sándor alpolgármester reagált a KDNP-s politikus szavaira és megkérte Haágot, hogy mielőtt vádaskodik, alaposabban járjon utána az információknak.

Mihálik Edvin momentumos képviselő folytatta a felszólalók sorát, aki ismét Matolcsy Györgyre hivatkozott és leszögezte, hogy az infláció a kormány politikájának a következménye és nem a szankciók eredménye.

Tápai Péter Fidesz-alelnök válaszul kijelentette, hogy a magyar kormány teljesítette azokat a követeléseket, amiket az Európai Unió Magyarországgal szemben felállított, az uniós támogatások mégsem érkeztek meg.

Binszki József DK-s alpolgármester vette át a szót és leszögezte, hogy a magyar baloldal nem a Paks II. beruházás ellen tiltakozott, hanem az orosz kivitelezés ellen. Tápai Péter ezek után elhagyta az üléstermet, mire Binszki megjegyezte, hogy „ön elmehet, képviselő úr, de az igazság itt marad.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<