Egy szegedi diáklány lett a második a Miss Hungary szépségverseny tini kategóriájában

Éjszakába nyúló, zenés műsorral színesített gálaesten választotta meg a közel 30 tagból álló zsűri Magyarország idei királynőjét és kishercegnőjét a La Burrata Mozzarella Miss Hungary Nemzeti Szépségverseny budapesti döntőjén – írták a szervezők a Szegedernek is eljuttatott közleményükben.

  • A Miss Hungary versenyen idén egy győri lány, Horváth Boglárka fejére került a korona. Rábapatona büszkesége, Jávori Lili lett az első udvarhölgy, az orosházi Mike Cintia pedig a második udvarhölgy kitüntető címet kapta a gálavacsorát követően.
  • A Miss Tini 2022 verseny kishercegnője címnek Dunaújvárosból Horváth Lilla örülhetett. A szegedi kék szemű diáklány, Sümeghy Laura lett az első udvarhölgy, akit a szintén dunaújvárosi, félig olasz származássú Bertirotti Mona követett.

A Délmagyarország kérdezte az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 11. évfolyamos, humán tagozatos diákját, Sümeghy Laurát, aki arról mesélt a lapnak, hogy fárasztó volt a verseny, hiszen a hétvégén is próbáltak. Először egy bundabemutatót tartottunk, majd kisestélyiben, bikiniben és végül nagyestélyiben vonultunk végig a kifutón. Bár még soha nem voltam ilyen szituációban, nagyon élveztem, hogy színpadon lehettem – mondta a szegedi versenyző, aki fel se fogta, hogy végül második lett.

Laura (a fenti képen jobbra) ezzel az eredménnyel megkapta a lehetőséget, hogy egy európai szépségversenyen képviselje hazánkat. Bár korábban arról nyilatkozott a lapnak, hogy elsősorban a színészet érdekli, mára szívesen folytatná a szépségversenyzést is, miután kapott egy modellszerződést. Összességében viszont ugyanaz a lány maradtam, aki eddig voltam. Visszaülök az iskolapadba és készülök tovább a jövő évi érettségire és felvételire – tette hozzá.

A 24 lány sok millió forint értékű nyereményei, szerződései, háziasszonyi ajánlatai mellett a fődíjról sem szabad elfeledkezni, hiszen a királynő egy 4000 euró értékű nyaralást nyert repülőjeggyel 2 főre Szardínia szívébe, Costa Smeralda-ra, a Luci di la Muntagna luxus hotelbe. A felnőtt és a tini kategóriából a két első és második helyezett lány, így a szegedi és orosházi versenyző is utazhat Olaszországba és egy profi modelliskolában bővíthetik tudásukat, csiszolhatják az eddig tanultakat.

Fotó: Miki Bemer