Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy szegedi pályaudvaron tépte le az idős nő nyakláncát még a nyáron

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki biciklivel közelítette meg a sértettet, majd letépte a nyakláncát – közölte az ügyészség. Az esetről még a nyáron írtunk, akkor a rendőrség azt közölte, hogy elhunyt férje nyakláncát tépte le egy idős asszony nyakából az a helybeli férfi, akit a szegedi rendőrök négy órán belül elfogtak.

A vádirat szerint a férfi július 11-én 10 óra körül lett figyelmes a 80-as éveiben járó, négykerekű járókocsival is nehezen közlekedő nőre az egyik szegedi pályaudvaron. Ezután követni kezdte, majd nem messze az egyik útkereszteződésben melléhajtott, és kitépte az idős nő nyakából az aranyláncát. A férfi ezután a helyszínről a mintegy 140 ezer forint értékű ékszerrel elmenekült.

A sértett kára nem térült meg az eljárás során.

A vádlott a korábban rablás bűntette miatt kiszabott börtönbüntetéséből röviddel a cselekmény előtt szabadult, így különös, többszörös visszaesőnek minősül. A járási ügyészség a férfit minősített kifosztás bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét a váddal egyezően az előkészítő ülésen elismeri, úgy abban az esetben a bíróság vele szemen 4 év 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.