Jogerősen kilenc évet kapott Szegeden az élettársát hasba szúró tiszavárkonyi nő

Jogerősen kilenc év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a nőt, aki tavaly tavasszal több késszúrással megölte élettársát a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszavárkonyban tájékoztatta a bíróság az MTI-t. A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 44 éves, büntetlen előéletű vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az anyagi gondokkal küzdő pár albérletből albérletbe költözött, mert nem tudták fizetni a bérleti díjat. Végül egy ismerősük fogadta be őket. A pénzhiány és a férfi féltékenysége miatt gyakran veszekedtek és a kilátástalannak érzett helyzetükből mindketten az italba menekültek. Napi rendszerességgel fogyasztottak alkoholt, részegen erőszakossá váltak, agresszíven viselkedtek, és volt, hogy kezet is emeltek egymásra.

Tavaly március 6-án már délelőtt italozni kezdtek, mindketten erősen ittas állapotba kerültek, és este fél kilenc körül a szobájukban ismét veszekedni kezdtek. A nő az asztalról felvett egy 18 centis kést, amivel a párját a mellkasán, a vállán, a hátán és a karján is többször megsebesítette, majd miután a férfi az ágyra zuhant, kétszer hasba szúrta.

A nő, felismerve, mit tett, a közelben lakó édesanyjához ment, aki értesítette a mentőszolgálatot, a férfi életét azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére nem sikerült megmenteni. Az áldozat halálát a hasát érő szúrások miatt kialakuló elvérzés okozta. A táblabíróság a döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét.