Kutyák támadtak szombaton járókelőkre a Kárász utcán, a rendőrség eljárást indított

Az RTL Híradója számolt be arról a szombati esetről, amikor kutyák támadtak járókelőkre a Kárász utcán éjszaka. Egy 12 éves kislány és az anyukája voltak az áldozatai a támadásnak. Ahogy azt az RTL-nek nyilatkozták, próbálták kikerülni az egymáshoz láncolt állatokat, ám nem jártak sikerrel. A nő súlyosan, a gyerek könnyebben sérült meg.

A kutyák először a lányra rontottak, az oldalát próbálták megharapni, ő azonban azt mondta, el tudott szaladni. Ekkor az anyukát vették célba, aki a kezén szerzett komolyabb sérüléseket, amikor telefonon próbált segítséget kérni: a kutyák megindultak felé és átharapták a kezét. „Átharapta a kezemet, én térde estem, térdsérülésem is van. Tépett a kutya, egy-kettőt rántott a kezemen” – nyilatkozta Smith Adél az RTL Híradójának.

Az esetet nem hagyták annyiban, hétfőn feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrség arról írt keddi közleményében, hogy november 12-én éjszaka érkezett bejelentés, mely szerint Szegeden a belvárosban egy figyelmetlen gazda kutyái megharaptak két nőt. Az állatokat tartó férfi a helyszínről megpróbált távozni, azonban az egyenruhások rövid időn belül a megtámadottak segítségére siettek, ahol elfogták és előállították a kutyatulajdonost.

A férfinak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt kell felelnie, a két kutyát a rendőrök átadták az ebrendészeti telepnek.