A válság miatt hétköznap csak délután 4-től mehetünk mozizni a Cinema Citybe

Az IGN Magyarország írta meg, hogy a gazdasági válság ismét nehéz helyzetbe hozta a mozikat is, melyek éppen a járványidőszak után próbálnak újra talpra állni.

Az ország legnagyobb mozihálózata, a Cinema City is érintett, de ők inkább azt az utat választották, hogy minden nap legyenek tartva filmvetítések. Ennek érdekébenszületett a a döntés, hogy november 17-től kezdve a budapesti mozijaik csak délután 3-tól, a vidékiek pedig csak délután 4-től lesznek nyitva hétköznaponként.

A Cinema City PR- és marketingigazgatója, Buda Andrea az IGN megkeresésére elmondta, az intézkedés

a karácsonyt megelőző kiemelt időszakot és a téli szünetet nem érinti,

abban a három hétben délelőtt is üzemelnek majd. A CC azért ezt a megoldást választotta, mert Budapesten 10 és 15 óra közötti, vidéken pedig 10 és 16 óra közötti időszak az, ami a legkisebb forgalmat generálja. Azt egyelőre nem tudják, hogy meddig lesz érvényben a holnaptól induló megváltozott nyitva tartási rend, aminek bevezetésére természetesen az elszabaduló rezsiárak miatt van szükség (és emiatt drágultak a jegyek is korábban).

A portál cikke megjegyezte, a kisebb mozik közül vannak, amelyek nem tudják kigazdálkodni a megemelkedett rezsiköltségeket, a fővárosi filmszínházakat üzemeltető Budapest Film pedig a válság miatt a hét első két napján nem is tart vetítéseket. A CC mozijaiban egyelőre csak a délelőtti/kora délutáni filmnézésről kell lemondanunk, de ezért cserébe minden nap tartanak majd vetítéseket.