Első fokon életfogytiglant kapott a kettős hajléktalangyilkos Szegeden

Első fokon életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki a szabadulását követő napon ölt meg brutálisan két hajléktalant múlt év elején a csongrád-csanádi megyeszékhelyen – közölte az MTI.

A Szegeder is beszámolt már arról, hogy elkezdődött a pere a korábban többször büntetett, más bűncselekmény miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését töltő férfinak Csütörtökön különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság.

A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A szintén hajléktalan vádlott tavaly január 6-án este egy újszegedi kiserdőben kialakított kalyibájukban végzett két áldozatával. A férfiakat egy ötven centiméteres fanyelű bozótvágó késsel többször fejbe ütötte, majd elvágta torkukat.

A szakértői vélemények szerint – a vádlott állításával szemben – a második áldozat nagy valószínűséggel aludt, amikor a támadás érte, nem találtak rajta semmilyen védekezésre utaló nyomot. Az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint nem zárható ki, hogy a tárgyalás során az emberölésről mindvégig tárgyilagosan, részletesen beszámoló vádlott újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

Horváth-Tóth Imola bíró az indokolás során kifejtette, a vádlott az őt befogadó sértettekkel szemben követett el rendkívül kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt. Úgy fogalmazott, csak az elkövető elszigetelésével érhető el a büntetés egyik célja, a társadalom védelme. Az ítélet ellen a vádlott és védője eltérő minősítés és enyhítés érdekében fellebbezett.