Nulladik órás tüntetést tartanak a diákok a Klauzál téren szerdán kora reggel

Mint arról élőben közvetítettünk, múlt héten pénteken számos szegedi iskola tanárai álltak ki és olvastak fel egy közös nyilatkozatot, illetve két iskola előtt élőlánc is volt. Úgy tűnik, hogy folytatódnak a városban a demonstrációk: egy nagyobb esemény során csütörtökre élőlánccal készülnek a Dugonics térre, de szerdán is lesz egy „nulladik órás” diáktüntetés.

Az utóbbi megmozdulás Facebook-eseményében arról írnak, hogy a rendezvény diákok által szervezett, pártlogóktól mentes, így arra kérnek minden résztvevőt, hogy ennek megfelelően jelenjen meg. Azt is közölték, hogy a Nulladik óra a tanárokért nevű eseményen mi várható október 19-én, szerdán reggel a Klauzál téren:

  • 6:30 – gyülekezés
  • 6:50 – beszédek, felszólalások megkezdése
  • 7:30 – A Pál utcai fiúk musicaljének Mi vagyunk a Grund! című dalának közös eléneklése
  • 7:35 – Csaknekedkislány: Levegőt! című szám meghallgatása, mely József Attila versének megzenésítése

„Szerda reggel 6:30, megszólal a csengő. Megérkezik a tanár, feláll az osztály. Helyet foglalnak. Felolvassák a névsort. Ott van mindenki, nincs hiányzó. Felelés következik. Mindenki számot ad tudásáról” – hangzik a bevezető.

Azonban nem csupán a diákok, de egyes szülők is támogatásukról biztosítják az oktatás ügyét: egy petíciót indítottak, mellyel elmondásuk szerint kiállnak a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium pedagógusai, valamint általánosságban is minden pedagógus mellett. A petíciót ide kattintva lehet megtekinteni, esetleg aláírni.