Botka László: Én sem így terveztem az ötödik polgármesteri ciklusomat

Szegeden azon dolgozunk, hogy polgáraink a legkevésbé érezzék meg a gazdasági és rezsiválság hatásait – állítja közösségi oldalán megjelent bejegyzésének elején Szeged polgármestere, aki a jó hírekkel kezdi.

Azonban a rossz hír, amiről mi is beszámoltunk korábban és a poszt apropóját adja, hogy a jövő év elején átmenetileg be kell zárniuk kulturális- és sportlétesítmények egy részét, erről az október 21-ei közgyűlésen döntenek majd. Hozzáteszi, ezzel biztosítják azt, hogy egyúttal legyen közvilágítás, tömegközlekedés, az óvodák és a bölcsődék és a bentlakásos szociális intézmények működhessenek, emiatt a lakosság megértését kéri.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szeged is megszorításokra készül: bezárnák a sportlétesítményeket és a kulturális intézményeket is

A Szeged Televízió Téma című műsorának visszatérő vendége már Kovács Tamás gazdasági alpolgármester, aki az imént arról beszélt, hogy az energiaválság miatt idén még minden intézmény működik, lesz karácsonyi vásár és díszkivilágítás is, de jövőre a kulturális és sportintézmények legalább egy hónapig zárva lesznek. Kiemelte azonban, hogy senkit nem bocsátanak el.

Azt is megemlíti Botka László, hogy a héten van a 20. évfordulója annak, hogy Szeged polgármesterének választották. Ekkor arról ír a polgármester, hogy ő se így tervezte az ötödik polgármesteri ciklusát:

a kormányzati elvonások, a koronavírus, az óriási forintromlás, a rekordot döntő infláció és a rezsiválság miatt állandó válságkezelésben kell dolgoznom

– írja a posztban. Ezután arról értekezik, hogy Szeged hisz az igazi értékeiben: a szabadságban, Európában, a szolidaritásban, így szerinte ezért fogjuk most is sikeresen leküzdeni ezt a válságot is.