Már az aszfaltozás zajlik a lézerközpontot és Béketelepet feltáró új úton

Kezdődik az aszfaltozás az épülő, lézerközpontot feltáró út első és második szakaszán. Az ötös út és a Régiposta utca közötti szakaszon elkészültek a közművek, már a közvilágítás szerelése zajlik, így az útalapokra elindulhat az aszfaltrétegek terítése számolt be róla Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester közösségi oldalán.

A 4,5 milliárdos beruházás Szeged legnagyobb lakóövezetét, Vértót köti össze az 5-ös főút bevezető szakaszával és ezzel a város észak-nyugati iparterületével, ahol 3,54 ezer ember dolgozik. Megkönnyítve a munkába járást a meglévő és az ELI Science Parkba tervezett új munkahelyekre, valamint gazdaságfejlesztésre alkalmas, eddig még parlagon álló területeket feltárva.

Mint arról már mi is írtunk korábban, a beruházás ütemterv szerint jövő nyáron készül el teljesen, nagy szerint egyelőre nincs késedelem. A terület centrumában működik az ELI-ALPS kutatóközpont, amely szomszédságában tudományos, innovációs parkot alakítanak ki, ahol előbb több száz, majd a remények szerint több ezer ember talál munkát  közölte az alpolgármester még a nyáron.

Fotó: Nagy Sándor / Facebook

A beruházással valamennyi közlekedési módnak megteremtik a szükséges infrastruktúrát: 2840 méteren meglévő utakat újítanak föl és szélesítenek, három új körforgalom és egy gyűjtőút épül, és 4420 méternyi kerékpárutat alakítanak ki. Tíz új buszmegálló építése mellett három meglévőt is felújítanak, így lehetőség lesz új autóbuszjáratok indítására.

A kivitelező Colas Út Építőipari Zrt. és a Délút Építő és Bányászati Kft. konzorcium 6,7 kilométeren új csapadékvíz-elvezetést épít ki, emellett tart a közművek áthelyezése is  mondta. A projektről magáról korábban itt írtunk bővebben.