Negyedjére is kikapott a Pick Szeged, tizenkét góllal győzött a dán Aalborg HB

A Pick Szeged házigazdaként simán, 4129-re kikapott a dán Aalborg HB a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Remekül kezdett és gyorsan ellépett három góllal a Szeged, és bár Bánhidi Bence egyik ujja már az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Rosta Miklós is eredményes volt a beállóposztról. A dánok gyorsan rendezték soraikat, Mikkel Hansen vezérletével a 16. percben egyenlítettek, de a vezetést ekkor még nem tudták átvenni, mert a házigazdák támadásban és védekezésben is összeszedettebben játszottak, mint az előző három egyaránt elveszített BL-meccsükön.

Az Aalborg a 26. percben került először előnybe, majd Kent Robin Tönnesen egyszerre két kiállítást kapott egyet lökésért, egyet reklamálásért , vagyis négy percig nem terhetett vissza. A szünetben 1715 volt az állás a dánok javára, ráadásul a második félidőt 30-s sorozattal kezdték. Hazai oldalon egyre több volt a rontott lövés, a technikai hiba, az eladott labda, és mivel a Mikler Roland helyére beküldött Mirko Alilovic nem remekelt, a magyar válogatott kapus hamarosan visszatért.

A 38. percben már hét találat volt a különbség, ezért a folytatásban az Aalborg tapasztalt kézilabdázói tudatosan lassították a játékot. Az elbizonytalanodott szegedieknek a hátralévő időben nem volt esélyük közelebb férkőzni ellenfelükhöz. Az utolsó percben, 11 gólos hátránynál jó néhány hazai szurkoló fehér zsebkendőt lobogtatott a megadás jeleként, mert kedvenceik egy 28-as sorozattal zárták a találkozót.

A házigazdáknál Mario Sostaric hat góllal, Mikler Roland kilenc, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon Sebastian Barthold és Mikkel Hansen egyaránt tíz gólt lőtt, Mikael Aggefors 12, Simon Gade öt lövést hárított.

A két együttes kilencedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett harmadszor győzött az Aalborg. A négy vereséggel álló Szeged október 26-án a norvég Elverumot fogadja, a négy sikerrel rendelkező Telekom Veszprém pedig másnap a német bajnok Magdeburgot látja vendégül a csoportkör ötödik fordulójában.

Fotó: Kovács Anikó / MTI