114 éves a szegedi villamosközlekedés, ingyen utazhatunk a legrégebbi MWG motorkocsival

A szegedi villamosközlekedés 114. születésnapját ünnepeljük október 1-jén, a zene világnapján. Ez alkalomból a 12-es villamos, mint zenélő villamos különjárat a remíz és a nagyállomás között közlekedik az 1-es villamos vonalánírja az SZKT. Mint megjegyezték, eső esetén a 12-es villamos helyett Tatra villamos közlekedik majd.

A villamos hosszabban fog időzni Szeged első villamosvonalának egyik végállomásán, az Indóház téren, ahová 10 órától várják a villamosközlekedés és a zene kedvelőit. A menetrend:

  • 9:35 indulás a Pulz utca nevű megállótól;
  • 10:40 indulás Szeged pályaudvar végállomásról.

A villamoson Pető Bence és Schwarczenberger Simon az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói gitároznak majd. A zenélő villamos különjáratra ingyenesen lehet felszállni.

Az SZKT „Szeged a mi városunk és benne a mi villamosunk” címmel fotópályázatot írt ki a szegedi villamosközlekedés 114. születésnapja alkalmából, amelynek eredményhirdetésére október 1-jén 10 órakor a Szeged Indóház tér megállóhelyen várjuk pályázóinkat és az érdeklődőket. A díjazottakat és korlátozott számban az érdeklődőket Szeged Indóház tér megállóhelyről a 10:45-kor induló zenés nosztalgia különjárat szállítja a Pulz utcai telephelyre, ahol a díj beváltására sor kerül.