Történelmi témájú beszélgetésekkel és kötetbemutatókkal jön a Radnóti-estek programsorozat

Az 1980-as évek szegedi bölcsészkarának életéről szóló beszélgetéssel folytatódik az SZTE BTK Radnóti-estek elnevezésű rendezvénysorozata. A beszélgetés a Radnóti-estek szokásához híven a Radnóti Café-ban lesz megtartva 28-án este 6 órától.

A Facebook eseménynél található leírás alapján, a Besúgó című sorozatra fűzik majd fel a beszélgetést és olyan kérdéseket járnak majd körbe, mint hogy mi történt ebben a politikailag rendkívül izgalmas időszakban a szegedi bölcsészkaron, vagy hitelesek-e a sorozatban látott történések.

A beszélgetésre meghívott vendégek Balázs Mihályt, Gyenge Zoltán, Hévízi Ottó és Szajbély Mihály, akik vagy hallgatóként vagy oktatóként tanúi voltak a 80-as évek történéseinek. Balázs Mihály 1986 és 1989 között a József Attila Tudományegyetem (JATE) rektorhelyettese is volt. Őket Dr. Kokas Károly – aki szintén tanulója volt a karnak ebben az időszakban – az egyetem könyvtárának főigazgató‐helyettese kérdezi majd.

A szegedi egyetem bölcsészkarán ebben az időszakban olyan elismert személyeket is találunk, mint Kristó gyula, aki a 80-as években volt a JATE és  kar dékánja is. Az idei esemény teljes programja ide kattintva tekinthető meg.

Az SZTE BTK Radnóti-estek elnevezésű rendezvénysorozata 2022 tavaszán indult: az akkori évad középpontjában – az egyetem centenáriumához is kapcsolódva – Szeged és az irodalom állt.