A SZIA lett az ország leglátogatottabb repülőnapja, jövőre az ideit is felülmúló show-t ígérnek

Végképp bebizonyosodott, hogy immár megkerülhetetlen pont a légiparádék nemzetközi térképén a szegedi repülőtér, ahol a hétvégén hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Szeged International Airshow – írja a szervezők hétfői közleménye.

A repülőnapok hét nemzet pilótáinak bemutatóival, több mint félszáz showrepüléssel zárta az iei évet. Nem beszélve az egyedülálló éjszakai bemutatóról, ahol egyebek mellett a város ikonikus épületeit is az égre rajzolta egy egyedülálló látványosságokat bemutató drónkötelék.

Az SZKT szervezésében az ország leglátogatottabbnak mondott repülős bemutatója idén szintet lépett, kivívta a külföldi pilóták elismerését is. „Örömmel tesznek eleget a meghívásunknak a különböző nemzetek legjobb repülősei és idén is elismerő szavakkal búcsúztak annak a reményében, hogy jövőre újra találkozhatunk” – mondta a közlemény szerint a nemrég véget érő rendezvény kapcsán Báló Tamás, a repülőtér igazgatója.

Természetesen a közönség is lelkesen követte idén az 52 showrepülést, ezek során a gépek összesen több mint 14 órát voltak a három nap alatt a levegőben. A legnagyobb érdeklődés a szombati bemutatók sorát követte, ahol hét nemzet pilótái hozták el legizgalmasabb mutatványaikat. Szintén sok nézőt vonzott a nyitónapon az éjszakai repülőshow, mely 100 drónnal kiegészülve olyan látványosságokat rajzolt az égre, melyet itthon még nem láthattunk.

Sokan vették igénybe az ingyenes közösségi közlekedést, amivel a három nap alatt mintegy 7 ezer látogató érkezett, de sokan,

az érdeklődők közel harmada indult kerékpárral vagy rollerrel a rendezvényre.

„Mára már kihagyhatatlan a Szegedi International Airshow a nemzetközi programnaptárból, jövőre tehát újra jelentkezünk egy olyan show-val, mely akár az ideit is felülmúlhatja, köszönve a Szegedi Közlekedési Társaság idén is remek munkát végző dolgozóinak és összes partnerének” – tette hozzá a repülőtér igazgatója.