A Bor téren sem tudunk készpénzzel fizetni idén

Az MTI írja, hogy a pandémia okozta kétéves kényszerű szünet után újra megrendezik a Bor tér gasztronómiai fesztivált, melyen több mint száz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a városba érkező turistákat. A SZIN-hez hasonlóan idéntől ez a rendezvény is készpénzmentes lesz.

Szeged napjához kapcsolódva májusban rendszeresen szerveznek borfesztivált, a Széchenyi téren a tavaszi seregszemle a vidék legnagyobb ilyen rendezvénye. A szegedi borfesztiválok története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, a városban 1910-ben és 1912-ben országos mezőgazdasági és szőlészeti kiállítást rendeztek. A korabeli beszámolók szerint e vásárok voltak az első, amikor a minősítést végző szakemberekből álló zsűri mellett a nagyközönség is megkóstolhatta a termelők borait.

Az immár tizedik alkalommal megszervezett Bor tér egyedi hangulatú helyszínen kínál lehetőséget arra, hogy a vendégek ismerkedjenek a borászok remekeivel. A hosszú és változatos szegedi fesztiválnyár egyik záró rendezvényére a hat magyarországi borrégió mindegyikéből érkeznek kiállítók. A legfinomabb borok, pálinkák és ínycsiklandó ételek mellett kézműves portékák is szerepelnek a kínálatban. Újdonság, hogy idén a rendezvény újabb helyszínnel bővül:

a szomszédos Aradi vértanúk terén kisüzemi sörfőzdék mutatkoznak be.

2019-ben kivezették a műanyagpoharat a Dóm térről, az idei esztendő üvegpoharai a korábbiaknál kecsesebbek és nagyobbak lesznek az ígéretek szerint. Idén pedig – a kézműves standok kivételével – mindenhol készpénzmentes fizetésre tér át a rendezvény: feltölthető Festipay kártyával, saját bankkártyával, vagy akár okos eszközzel kiegyenlíthetik étel- és italvásárlásaikat a vendégek.

Szerdán este a belvárosból induló szüreti felvonulással kezdődnek a programok. A Dóm téren öt napon át két kisebb színpadon főként a borozáshoz illő zenét játszó formációk szórakoztatják a vendégeket.