Súlyosbítanák Szegeden a 11 éves kislányt szexuálisan zaklató idős férfi büntetését

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki az utcán szexuálisan zaklatott egy kislányt.

Első fokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az időskorú férfi 2021. szeptemberében megállította az utcán kerékpározó, általa látásból ismert 11 éves kislányt és beszélgetni kezdett vele.

A beszélgetés közben vádlott a sértett mögé lépett, a csipőjénél fogva magához húzta és annak ellenére, hogy a kislány tiltakozott és próbált a vádlott fogásából szabadulni, szeméremsértő módon fogdosni kezdte. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú bíróság a férfit szexuális erőszak bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett súlyosításért.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, mert a vádlottal szemben kiszabott büntetés aránytalanul enyhe, ezért annak súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.