Mától teljes vonalon jár a 4-es villamos, a Vám térnél viszont máshol kell le- és felszállni Kecskés felé

Megírtuk, több gerincvonalán is ritkította a város a közösségi közlekedést szeptemberre. A 4-es villamos déli szakaszának több hónapja tartó "rekonstrukciója" is véget ért csütörtökre, azonban maradt még egy kis meglepetés a Vám térnél: ideiglenes peronra kell fel- és leszállnia a Kecskés végállomás felé haladóknak.

Erről az SZKT bejegyzése ír, miszerint vágányrekonstrukciós munkálatok miatt szeptember 1-jén, csütörtöki üzemkezdettől a Kecskés végállomás irányú (a másik irányban nem), Vám tér nevű villamosmegállóhely áthelyezésre kerül. Ennek oka, hogy a Vám téri kitérőben az egyik vágány lezárásra kerül, ezért a Kecskés irányban közlekedő villamosokra (a szegedi villamosokon csak jobb oldalt vannak ajtók, a Vám téri megálló pedig középperonos) a Petőfi Sándor sugárút felőli vágány mellett kialakított ideiglenes peronnál lehet felszállni.

Az áthelyezés várható időtartama előreláthatólag három hét.

Korábbi cikkünkben volt olvasható, hogy a Szegedi Közlekedési Társaság a Vám tér és a Szivárvány kitérő között kb. 400 méteres szakaszon dolgozott a tanszünet alatt, hogy kicsit rendbeszedjék a pályát, például kicseréljék több mint ötszáz vasbeton keresztalj fabetétet tartósabb, műanyag betétre; a régi c-rendszerű (34 kg/fm-es) sínek helyére pedig 48 kg/folyóméteres sínekre kerültek beépítésre.

Ezzel azt várják, hogy a pályahibák megszüntethetővé válnak majd, és a sebességkorlátozások is feloldhatók lesznek. Az említett szakaszon betonra cserélték 14 kapukihajtó régi, kockaköves burkolatát, illetve a Szivárvány utcai átjáróban is végeztek ilyen munkát. A munkát külső támogatás hiányában az önkormányzat által idei évben erre a célra biztosított mintegy 40 millió forintos költségkeretéből az SZKT saját pályafenntartási munkatársai végezték.

A tanévkezdéskor érvényes menetrendritkításról és a menetdíjak inflációs emeléséről is beszámoltunk korábban:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Tovább ritkítja a város a szegedi villamos- és trolibuszvonalakat

Mármint nem a nyári menetrendhez képest ritkítják, hanem az azt megelőző tanévi időszakhoz képest. Ugyanakkor már a nyári menetrend végén is történt járatsűrítés néhány trolivonalon, így nagy változás nem mindenhol lesz.