Nem túl forró, nem is esős: kellemesen meleg idő várható a SZIN idején

Több napsütést, kevesebb záport, melegebb időt tartogat a hét második fele írja az Időkép. Péntekig egyre melegebb lesz, majd pénteken és a hétvége napjain tetőzhet a hőség. 

Csütörtökön még többfelé lehetnek záporok, zivatarok, majd péntektől több napsütés és kevesebb csapadék valószínű. A maximumok 2934 fok között alakulnak. Szegeden ezt 33–34 fokra jósolják. Egyelőre nem jeleznek különösebb csapadékot sem a modellek, de mint tudjuk, ez akár az utolsó pillanatban is változhat.

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton délkeleten, vasárnap keleten lehet a legmelegebb, ekkor közel 35 fokos értékek is előfordulhatnak. Szegeden ez utóbbi napon inkább 31 fok lehet. 

A nedves levegő reggelente párás, ködös időt okoz, de a napkeltét követően hamar feloszlik a köd. A légmozgás szombatig nem lesz számottevő, csak időnként lehetnek élénk széllökések, és zivatarok környezetében várható szélerősödés.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Amerikai katonákkal és zacskósleves-sátorral indult a 2022-es SZIN, ami úgy tűnik, hozza a kötelezőt

Mint minden nem járvány által sújtott évben, idén is megrendezésre kerül a Szegedi Ifjúsági Napok, amely büszkén foglalja el helyét a legismertebb vidéki fesztiválok között. Az első napon, még a koncertek előtt, megnéztük a látnivalókat, körbejártuk a fesztivál helyszínéül szolgáló Partfürdőt, és kipróbáltuk az Aldi chill zónát, mielőtt rázendítenek a ma esti előadók.