Vasárnap vágányzár lesz a 3 és 3F villamosok vonalán, pótlóbuszok járnak majd a vadasparkig és tovább

Mint azt már megírtuk, a Veres Ács utca Kolozsvári és a Kálvária tér közötti részén július 4-től kezdődtek ivóvízvezeték-felújítási munkálatok. Az augusztus 15-én kezdődött második ütem a Kálvária téri körforgalmat is érinti. A 3-as és 3F-es villamos vágányai alatt csőbéleléses technológiával történik a munkavégzés.

A tervek szerint szükség lesz átmeneti vágányzárra is, így a munkálatok miatt augusztus 21-én, vasárnap a 3-as és 3F-es villamosvonalon Tarján végállomás és az Anna-kút megállóhely között villamosok, az Anna-kút és a Vadaspark/Fonógyári út végállomások között villamospótló autóbuszok közlekednek majd írja az SZKT.

A pótlójáratok a villamosmegállók helyett a buszmegállókban állnak meg, valamint a Vadaspark/Fonógyári út irányába terelőútvonalon közlekednek és a Londoni körút (Kálvária sugárút) megállóhely helyett a Londoni körúton lévő autóbusz megállóhelyen állnak meg. Várhatóan lesz még vágányzár a későbbiekben is, szeptember 6-án kedden és szeptember 12-én hétfőn.

Az útzár augusztus 21. és szeptember 6. közötti időszakában a 36-os, 76-os autóbuszjáratok forgalmát is érinti, melyről a www.volanbusz.hu oldalon tájékozódhatunk.

  • A 36-os a Dugonics tér–Kálvária sugárút–Londoni körút forgalom függvényében a Rigó utca/Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút terelőútvonalon jár.
  • A 76-os a Dugonics tér–Kálvária sugárút–Londoni körút forgalom függvényében Rigó utca/Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút–Katona József utca terelőútvonalon jár.