Terelések, villamospótlás és útlezárás: indul a Veres Ács utcai ivóvízvezeték-felújítás második üteme

A Veres Ács utca Kolozsvári és a Kálvária tér közötti részén július 4-től kezdődtek ivóvízvezeték-felújítási munkálatok. Az augusztus 15-én kezdődő második ütem a Kálvária téri körforgalmat is érinti – közölte lapunkkal a Szegedi Vízmű Zrt.

A munka során az utcában elvégzik a teljes gerincvezeték cseréjét a bekötésekkel együtt. A munkálatok befejezése után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca. A munkálatok szakaszosan, több ütemben zajlanak, a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából, alvállalkozó kivitelezésében.

  1. Az első ütem – a Veres Ács utcának a Hajnal és Farkas utca (Kolozsvári tér) közötti szakasza a tervek szerint halad, és hamarosan elkészül.
  2. A második ütemben augusztus 15. és várhatóan szeptember 15. között a munkálatok a Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakaszon folytatódnak. A munka érinti a Kálvária téri körforgalmat is, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 21-től szeptember 12-ig.

A 3-as és 3F-es villamos vágányai alatt csőbéleléses technológiával (nem teljes útfelbontással) történik a munkavégzés. A tervek szerint szükség lesz átmeneti vágányzárra is, ekkor a villamosközlekedés pótlóbuszokkal lesz biztosítva

  • augusztus 21-én vasárnap,
  • szeptember 6-án kedden és
  • szeptember 12-én hétfőn

az Anna-kút és a Vadaspark, illetve a Fonógyári úti végállomás között. Augusztus 21. és szeptember 12. között a 36-os és 76-os buszjáratok is terelőútvonalon közlekednek majd a Dugonics tér és a Kálvária sugárút között Kiskundorozsma, illetve Szentmihály irányába.

  • A 36-os a Dugonics tér–Kálvária sugárút–Londoni körút forgalom függvényében a Rigó utca/Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút terelőútvonalon jár.
  • A 76-os a Dugonics tér–Kálvária sugárút–Londoni körút forgalom függvényében Rigó utca/Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút–Katona József utca terelőútvonalon jár.

Az 55-ös főúton közlekedőket is csak a városból kifelé terelik: a Mars tér–Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút irányába. A munkák előrehaladásának függvényében – várhatóan szeptember közepéig visszaáll a közlekedésben a megszokott rend ezen a szakaszon is.