Befejezték a nyomozást a gyulai férfi ellen, aki Szegedre vonatozott, hogy házakat fosztogasson

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel írja a rendőrség közleménye.

A 46 éves betörő idén február 18-án reggel vonattal érkezett Szegedre kifejezetten azért, hogy dolgozzon. Délelőtt a Kénytelen soron munkához is látott, az egyik ingatlan ablakát betörte és készpénz, valamint arany ékszer után kutatott. Számára értékes portékát nem talált, ezért menekülőre fogta. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói együttműködve a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság beavatkozóival, egy közeli pékségben fogták el, ahová taxit hívott, hogy a vasútállomásra vigye.

A gyanúsított kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2021 decemberétől másik négy szegedi családi házba is betört hasonló módszerrel, arany ékszert és készpénzt zsákmányolva. Ellene üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A szegedi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

A rendőrök befejezték a nyomozást, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság