Továbbra is emelkedik a koronavírus-koncentráció a szennyvízben Szegeden, 80-an haltak meg egy hét alatt a vírus miatt

Országos átlagban tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Azt írták, a 31. héten emelkedő tendencia volt tapasztalható a budapesti agglomeráció vizsgált településein: Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin, Százhalombattán, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Tatabányán.

A többi vizsgált településen a tendencia stagnál tették hozzá. Az NNK közlése szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében – köztük Szegeden is – az emelkedett, három mintavételi helyen Debrecenben, Salgótarjánban és Zalaegerszegen pedig a mérsékelt kategóriába esik.

Meghalt 80, többségében idős, krónikus beteg egy hét alatt, így az elhunytak száma 46 966-ra emelkedett, az aktív fertőzötteké pedig 49 526  közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu. Jelenleg 1501 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt héten 18 078 új fertőzöttet igazoltak, hatósági házi karanténban 2099-en vannak.

Forrás: NNK