A szegedi súlylökő, Márton Anita koronavírusos lett, nem tud elutazni a müncheni atlétikai Eb-re

Rekordlétszámú magyar csapat, csaknem 50 versenyző utazik a multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-re, amelyet augusztus 15–21-ig rendeznek Münchenben. Az olimpiai bronzérmes, szegedi Márton Anita viszont kiesett, mert elkapta a koronavírust.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint 34-en szereztek indulási jogot egyéni versenyszámokban, míg a négy váltóból három harcolta ki a helyét a július 26-án lezárult kvalifikációs időszakban.

A magyar szövetség kedden délelőtt közölte, hogy 47-ről 46-ra csökkent a létszám, miután az olimpiai bronzérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő, Márton Anita megbetegedett, így nem tud elutazni a bajor városba.

A szegedi nehézatléta koronavírussal fertőződött meg.

Márton Anita mellett férje és másféléves kislánya is elkapta a fertőzést. Eperjesi László, Márton Anita edzője a közmédiának elmondta, tanítványa nincs jól, fáj a torka, láza is van és az általános gyengeség jellemző rá. Hozzátette, csalódottak, mert egész évben az Eb-re készültek, ennek érdekében a vb-t is kihagyták, a súlylökő Münchenben térhetett volna vissza szülése és sérülése után  arra a szintre, ahol régen volt.

Eperjesi László kiemelte, most próbálnak majd közelebbi célt kitűzni, ami várhatóan a fedett Eb lesz, mivel a jövő augusztusi budapesti világbajnokság még nagyon messze van. Márton Anita formájáról elmondta, feljövőben volt, edzésen 3 kg-os golyóval 20,35 métert is lökött. Ez olyan 18,5-19 méter közötti eredményre lett volna alkalmas 4 kg-os golyóval jelezte a szakember.