Tömény füst és tűzoltók jelentek meg Szeged határában: ég a Sándorfalvi úti szeméttelep

Olvasói fotókon úgy tűnik, hogy ég a hulladék a Sándorfalvi úti szeméttelepen, Szeged külterületén. Hivatalos közlemény egyelőre nincs az esetről, amint megjön, frissítjük a cikket.

A tűzhöz már látszólag kiértek a katasztrófavédelmi egységek, megkezdték az oltást. A füst már rossz emlékeket ébreszt a szegediekben a Bajai úti tűz után, ugyanis ahhoz hasonlóan még a Belvárosi hídról, de az Időkép Aquapolison lévő webkameráján is egyértelműen látszik.

Frissítés (19:19): Időközben befutott a katasztrófavédelem közleménye is. Azt írják, hogy tűz keletkezett egy szeméttelepen Szeged és Sándorfalva között. Mintegy kétszáz négyzetmétert érintenek a lángok. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral megkezdték a lángok oltását.

Frissítés (20:24): A szegedi, a hódmezővásárhelyi és a makói hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral megfékezték a tüzet a Szeged és Sándorfalva közötti területen, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren gyulladt be a szemét egy hulladéklerakó telepen. Az egységek az utómunkálatokat végzik a helyszínen.

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk