Most épp a Bertalan hídon zárnak le egy sávot 11 napig a dilatáció cseréje miatt

A szegedi Bertalan Lajos Tisza-híd dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek augusztus 8–19. között – közölte lapunkkal a fenntartó Magyar Közút NZrt. A munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalmat fenntartják, de ideiglenesen az érintett oldalon a szélső sávot lezárják és sebességkorlátozásra is számíthatnak a közlekedők.

Mint írják, a dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet. A munkálatok következő ütemére a híd jelenlegi túlzottan nagy hőtágulása miatt az őszi, hidegebb idő beálltával kerülhet sor, mely várhatóan szintén két hetet fog igénybe venni.

A társaság a munkaterület környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.