Ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek a tápéi Bencfahát és Muskátli utcákban, változik a forgalmi rend

Augusztus 8-tól ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek több ütemben a tápéi Bencfahát és Muskátli utcákban (érintve a belső szervizutat is), a Pajtás utcától egészen a Majakovszkij tér sarkáig. Emiatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon – tájékoztatta lapunkat a Szegedi Vízmű Zrt.

Augusztus 8-án adják át a munkaterületet a Bencfahát és Pajtás utcák sarkánál. A munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából. A régi, rossz állapotban lévő vezetékeket cserélik közel 800 méter hosszban a bekötő vezetékekkel együtt. A munkálatok befejezése után az érintett szakaszon a szervízúttal együtt új aszfaltburkolatot kap az utca.

A munkálatok miatt félútpályás lezárás, forgalomelterelés és parkolási korlátozás várható a munka üteméhez, előrehaladásához igazodva. A kivitelezési munkaterületen az érintettek számára lehetőség szerint biztosított lesz gépkocsikkal a házakba/udvarokba való bejutás. Erről az alvállalkozó tájékoztatja az ott lakókat.

A vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan (átmenetileg, rövidebb időszakokra) okoz átmeneti fennakadást a körzetben, amiről az érintett fogyasztók értesítést kapnak. A tervek szerint november végére befejeződnek a munkálatok, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

A vízművek azt kéri, hogy fokozottan figyeljenek a közlekedők, egyúttal köszönik a megértésüket és türelmüket.