Egy 10 kV-os kábel hibája miatt Odessza városrész egy jó részén már éjfél óta nincs áram

Vasárnap éjjel elment az áram az újszegedi Odessza lakótelep nagy részén. Az MVM ideiglenesen aggregátorokkal segítette a lakosokat, azonban a szolgáltatás még mostanáig sem állt helyre.

Olvasói jelzés alapján tudtuk meg még vasárnap nulla óra után valamivel, hogy elment az áram Újszeged Odessza lakótelepének nagy részén. Ez a helyzet egy ideig fenn is maradt, majd olvasónk szerint náluk visszajött az áramellátás reggel 7 óra 30 perckor, mivel azt egy ideiglenesen ott parkoltatott, teherautón lévő áramfejlesztő biztosította.

Olvasónk elmondta, hogy az áramhiány tudomása szerint a Baross utcát és Vedres utcát is érintette, de azon túl sem volt szolgáltatás. Azonban az esetről senki nem tudott semmit, bár az MVM Csoport két elhárító munkatársa már kint volt a helyszínen. A Vakok Intézeténél a katasztrófavédelem, illetve több tűzoltó is kint volt a helyszínen.

Ezután reggel 9 órakor az MVM közösségi oldalán is megjelent egy poszt az áramkimaradással kapcsolatban: „Kollégáink nagy erőkkel dolgoznak, hogy mihamarabb minden ügyfelünket újra el tudjuk látni villamos energiával Szegeden, ahol a Vakok Intézeténél lévő 10 kV-os kábelen hiba lépett fel az éjszaka folyamán, emiatt hosszabb kiesés történt, több transzformátor lekapcsolt. Jelenleg már 7 aggregátorral és hálózati átterhelésekkel biztosítjuk a villamosenergia-ellátást, amíg a földmunkákkal is járó javítást el tudjuk végezni” – írták.

Azonban a poszt alatt lévő komentekből az tűnik ki, hogy a szolgáltatás még mindig nem állt helyre; egy délután 4-kor írt beszámoló szerint az Alsó kikötő soron délután 2 óta nincs áram és az eddig ott lévő generátor is elment, de a Vedres utcában is hasonlóak az állapotok. A szolgáltatót mi is kerestük levélben, amennyiben válaszolnak, azt megírjuk.

Fotó: MVM