Autókat szenteltek az újszegedi Torontál téren vasárnap

A Magyar Autóklub idén is megszervezte a Szent Kristóf napi autószentelés nevű programsorozatot. Ennek során július 17-től, túlnyomóan vasárnaponként egészen a hónap végéig több településen, többek között nagyobb városokban is mint például Pécs és Győr egyházi személyek szentelték meg a személygépjárműveket.

Mint írják, Szent Kristóf ünnepét július 25-én tartja a katolikus hagyomány. Az utasok, vándorok, hajósok védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, akinek képét ma is sok autós és motoros hordja magával.

Szeged, pontosabban Újszeged az egyik utolsó állomása volt ennek július 31-én: az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia negyedik alkalommal szervezett járműszentelést a Magyar Autóklubbal közösen a Torontál téren.

A Délmagyarország beszámolója szerint Thorday Attila plébános Szent Kristóf közbenjárását kérte a járművekért és azok tulajdonosaiért, a járművezetőktől pedig azt kérte, engedjék egymást békésen közlekedni. Nem csak személygépjárműveket, de kerékpárokat és motorkerékpárokat is szenteltek a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél.

„Kérünk, áldd meg szent áldásoddal és oltalmazd gondviselő oltalmaddal minden veszélytől ezen járműveket. Add, hogy amikor szolgáid, mi magunk, ezek használatával járjuk a földi élet útját, ugyanakkor törvényed útján megmaradva és szent akaratod teljesítésében mindig előrébb haladva, eljussunk mindannyian az örök hazába” – mondta a helyszínen Thorday Attila.

A Facebook-kép illusztráció, egy korábbi eseménynél készült.