Dankó Pista Fesztivált tartanak a szegedi Csillagban

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor a Dankó Pista Fesztiválra a Szegedi Fegyház és Börtönben. Két éves online lét után a nyár közepétől tartalmas programokra jelentkezhettek az intézetben büntetésüket töltő fogvatartottak – szól az intézmény közleménye.

A Csillagbörtönben ilyenkor nyári szünet van az iskolában és a dolgozó fogvatartottak is szabadságot vehetnek ki munkahelyükön, így a kultúrára bent is több idő jut. Ki mit tud-dal vette kezdetét július 26-án a fegyintézetben. Szavaltak, énekeltek és táncoltak a vetélkedőre nevezők. A rendezvényen tizenhárom műsorszámot értékelt a zsűri Sebők Maya színművész elnökletével.

  1. Az első helyezést a Csillag hagyományőrző zenekara kapta,
  2. második lett egy Petőfi Sándor versét háromféleképpen előadó formáció,
  3. a harmadik díjat egy népdalt éneklő fogvatartott kapta.

A különdíjasok között szerepeltek versmondók, énekesek és egy bűvészmutatvány előadója is. A vetélkedőnek voltak megható és igazán vicces pillanatai, minden műsorszám vastapsot kapott a közönségtől és a zsűritől – tették hozzá. A zsűri tagjai többek között Borsi János büntetésvégrehajtói ezredes, Balog József elnök, rendező és Martinkovics Máté színművész voltak.

A rendezvénysorozat augusztusban és szeptemberben további változatos-színes programokkal folytatódik – írta a börtön sajtóközleménye.