Már csak pár napig lehet jelentkezni: az SZTE minden eddiginél több hellyel várja a pótfelvételizőket

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételit hirdet azok számára, akik nem jelentkeztek a 2022-es általános felsőoktatási felvételi eljárás során; vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A hagyományos önköltséges képzések mellett az idei pótfelvételin számos képzésen lesz lehetőség államilag finanszírozott helyekre is jelentkezni.

A Szegedi Tudományegyetem által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések már elérhetők. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb augusztus 5-ig. A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan augusztus 24‐ig megtörténik, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre.

  • A 2022. évi pótfelvételi tudnivalók, a jelentkezési útmutató ezen a linken érhető el.
  • A meghirdetett szakok teljes listája az SZTE pótfelvételi oldalon olvasható.

A Szegedi Tudományegyetemen 441 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton valamint távoktatási formában kínál pótfelvételi lehetőséget. A pótfelvételi során állami ösztöndíjas és költségtérítéses képzéseket is hirdet az intézmény. Mint az ország legzöldebb egyeteme, papír alapú értesítést nem küld, a felvettek e-mailben kapnak értesítést a tanulmányok megkezdéséhez szükséges tudnivalókról, és az intézmény a http://u-szeged.hu/felvettek oldalán keresztül is tájékoztatja új hallgatóit.

A beiratkozást, a tavaly bevezetett, idén ismételten használható, Messengeren elérhető chatbot segíti majd. A személyes beiratkozásra augusztus 29. és szeptember 2. között kerül majd sor, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK). A középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését szolgálja a Szegedi Tudományegyetem START ösztöndíj-programja is.