Mentőautóval ütközve a járdára csapódott egy autó az Anna-kútnál, legalább négy mentőegység van a helyszínen

Péntek kora délután egy megkülönböztető jelzéseit használó mentő rohant bele egy Ford Mondeo típusú személygépkocsiba a szegedi Anna-kútnál, a forgalmat a rendőrség irányítja, a helyszínelés még folyamatban van.

A Szegeder egyik olvasója írta üzenetben, hogy nagy baleset történt az Anna-kútnál, mivel 4 mentőautó is érkezett. Elmondása szerint a forgalom kissé torlódik, rendőrök irányítják a forgalmat.

Az eset háromnegyed egy körül történt, amikor is a megkülönböztető jelzést használó mentő a Tisza Lajos körúton haladt a Novotel felé. A Kossuth Lajos sugárúton nyugati irányba tartó Mondeo sofőrje valószínűleg nem vette észre a mentőt, a zöld jelzésre elindult, aminek karambol lett a vége. A mentő olyan sebességgel csapódott a Ford oldalába, hogy az autót a járdára tolta. A baleset minden résztvevőjét sikerült a járművekből kimenteni, állapotuk a legutóbbi információk szerint stabil.

Az ütközésben mindkét jármű jelentősen megsérült, a mentő orra felgyűrődött, a Ford teljes bal oldalának karosszériája behorpadt, az ablakok betörtek és alkatrészek is törtek le az autóról. Ezek a helyszínen szétszórva hevernek. Az ütközés során kidőlt egy forgalmi jelzőtábla és egy gyalogos forgalmi lámpa.

A helyszínre négy mentőegység is kivonult, a forgalmat rendőrök irányítják. A villamos és tram-train közlekedés zavartalanul működik, azt nem érintette a baleset. A mentők és a rendőrök intézkedését több tucatnyi ember is érdeklődéssel figyeli.

Olvasóinktól is kaptunk azonban képeket a helyszínről: