Szerdán hét helyen volt tűz a megyében, a Bajai útinál nyomokat gyűjtöttek az okok felderítésére

A katasztrófavédelem közleménye szerint szerdán reggel folytatódtak a munkálatok a keddi, Bajai úti tűzeset helyszínén is, erről mi is beszámoltunk.

A tűzoltók egész nap figyelték a területet, és oltották az újra fellobbanó kisebb tüzeket. Az utómunkálatokkal párhuzamosan megindult a tűzeseti helyszíni szemle is a területen, a szakemberek nyomokat gyűjtöttek a tűz okának felderítésére.

Összesen hét helyen gyulladt meg a száraz aljnövényzet Csongrád-Csanád megyében szerdán. Algyőn három esetben, valamint Balástyán és Szeged több pontján lángolt a nap folyamán a füves, bokros terület és a tarló. A városok hivatásos tűzoltói fojtották el a lángokat, személyi sérülés sehol sem történt.

Az egyik esetről, a tanyatűzről mi is kaptunk képeket. Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is kint volt a helyszínen, erről be is számoltak egy bejegyzésben. A közösségi oldalukon azt írták, hogy a riasztás szerdán, azaz július 20-án 18:18-kor érkezett egy Szatymaz külterületén keletkezett tűz miatt, ahol egy tanya égett.

Kiérkezésükre az ott összehordott gumik égtek, valamint kb 3000 m2-en az avar is lángra kapott. Több vízsugárral és habkeveréssel sikerült a lángokat elfojtani, eloltani, így a tanyán lévő ingatlan megmenekült a pusztulástól. Személyi sérülés nem történt. Képeket is mellékeltek a posztjukhoz:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Az, hogy a tűz nem érte el a faluszéli házakat, a helyszínen dolgozóknak és egy hatalmas kalap szerencsének köszönhető

Közel 100 hektáron égett a bozót tegnap Kiskundorozsma mellett, a tűz oltására körülbelül 11 katasztrófavédelmi egység érkezett, mind más városokból, hogy a szegedieket kisegítsék. A tűz nagyját tegnap sikerült eloltani, de az utómunkálatok még ma is tartottak.

A katasztrófavédelem más esetekről is beszámolt a szerdai napról. Mint írták, két autó karambolozott szerdán Szegeden, a Lengyel utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést, senki sem sérült meg.

Egy nagy méretű, lehasadt ág veszélyeztette az autósok forgalmát szerdán Fábiánsebestyénen. A szentesi hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltói végezték el a mentést.