Elindult a Szegeder túraajánló blogja, ahol bemutatjuk Csongrád-Csanád megye legklasszabb természeti értékeit

Egy félig összeomlott szélmalom, amiről lényegében senki sem hallott még. Egy hatalmas tölgyfa egy töltés mellett, a legnagyobb e vidéken. Egy óriási torony, rozoga amiről belátni a megyét. Ilyen és ehhez hasonló helyeket lesz hivatott bemutatni harmadik blogunk, a Túrablog, ami vasárnap késő este el is indult a fentebb említett tölgyfa és környezete bemutatásával.

Csongrád-Csanád megye talán nem természeti kincseiről ismert, mégis, most arra vállalkozunk, hogy minél több olyan helyet mutassunk be olvasóinknak, amelyek nem feltétlenül szerepelnek a köztudatban vagy a túraajánlókban. Van mit felfedezni ezen a nyáron Szegeden és környékén, és ebben szeretnénk segítséget nyújtani bakancsos barátainknak.

Az első epizódban a Deszk és Klárafalva között nagyjából félúton, a Maros-töltéstől egy köpésre található hatalmas tölgyfa van terítéken, ami 638 centiméterével a legnagyobb tölgy az egész megyében, és Szeged környékének legnagyobb fája. Tartsatok velünk a következőkben, mert igyekszünk valóban izgalmas helyeket bemutatni, ahová tényleg érdemes ellátogatni!

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Hölgyeim és uraim, bemutatkozik a vidék legterebélyesebb tölgyfája!

Deszk és Klárafalva között nagyjából félúton, a Maros-töltéstől egy köpésre található egy hatalmas fa. Nem csinált ez a fa semmi különöset élete során, csak nőtt – egészen addig, amíg 638 centiméterével nem lett a legnagyobb tölgy az egész megyében. Ez itt a Szegeder túrablogjának első ajánlója, ami a nagy deszki tölgyhöz vezet.