Vádat emeltek az exének új párját megkéselő, marihuánát birtokló férfi ellen Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki megkéselte vitapartnerét idén télen, Szegeden.

A vádirat szerint a vádlott idén január 19-én üzenetet írt volt barátnőjének, aki a sértettel élt párkapcsolatban. A nő beszámolt erről a sértettnek, ezért a férfiak között telefonos üzengetések formájában vita alakult ki. A férfiak megállapodtak abban, hogy nézeteltérésüket személyes találkozás során rendezik.

A sértett ezért a férfi lakásához hajtott, ahol a vádlott egy zsebkést magánál tartva várta. A dulakodássá is fajuló vitájuk során a férfi a 10 cm pengehosszúságú kést elővette, és azzal többször megszúrta a sértettet. A férfinak sikerült lefognia támadója karját, aki már nem tudta megszúrni, majd a vitát befejezve mindketten távoztak a helyszínről.

A sértettnek több könnyebb, és egy súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, az életveszélyes sérülések kialakulása csak a védekezésének köszönhetően maradt el. A rendőrök a nyomozás során a férfi lakásán marihuánát találtak.

A főügyészség a terheltet életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletének elkövetésével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.