Matolcsy György és Varga Mihály is Szegeden tarthat előadást az ország legnagyobb közgazdász-konferenciáján

A Magyar Közgazdasági Társaság szeptember 2223-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (TIK) szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést – minderről a Novekedes.hu számolt be.

Az idén kétnaposra tervezett konferencia szeptember 22-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a nyitó plenáris üléssel. Csütörtökön délután 14 órától és pénteken délelőtt 9 órától a szekcióprogramok zajlanak majd, párhuzamosan négy teremben, a következő átfogó témákban:

  1. makrogazdaság és államháztartás;
  2. pénz- és tőkepiacok;
  3. vállalati versenyképesség és innováció;
  4. humán tőke és európai integráció.

A záró plenáris ülést szeptember 23-án, pénteken délután 14 órától tartják.

Terveik szerint a helyszíni négy átfogó szekción túl számos szakmai kerekasztal-beszélgetés és előadás gazdagítja majd a konferencia programját: ezeket a szekciókat akárcsak tavaly és tavalyelőtt augusztus végén és szeptember elején rögzítik majd és a konferencia kezdetekor teszik majd elérhetővé a honlapon. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáján reményeik szerint idén is

előadást tart majd a Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter,

és ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői egyaránt. A tanácskozás részletes programjának összeállítása, az előadók felkérése elkezdődött, a szakmai program folyamatosan frissülő tervezete pedig hamarosan elérhető lesz a Közgazdász-vándorgyűlés oldalon ide kattintva.