Szegeden nem kell a Pest megyeihez hasonló vízhiányra számítani

A Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a vízfogyasztás még kánikulában is alacsonyabb, mint a napi víztermelési kapacitás, így vízhiányra, valamint vízkorlátozásra sem kell számítani Szegeden és Algyőn – írja a Webradio.hu.

A portál írásában emlékeztet: néhány Pest megyei településen vízkorlátozást kellett bevezetni a megnövekedett vízfogyasztás miatt, a hőség nyomán ugyanis ez jelentősen megnőtt. Solymáron mind a négy tározót feltötték, itt a telítettségi szint megfelelő, a településen péntek délután óta a Magyar Honvédség is segíti a vízellátást.

Hasonlóra Szegeden és Algyőn egyáltalán nem kell számítani,

hiszen a napi víztermelési kapacitás meghaladja a vízfogyasztást, még kánikulai idő esetében is – tájékoztatta a Szegedi Vízmű Zrt. a hírportált. A forró nyári időszakokban jellemzően 45 ezer m3-rel ugrik meg a fogyasztás szintje. A Szegedi Vízmű naponta átlagosan 35 ezer m3 ivóvizet termel, ami elegendő a lakosság számára.

Locsolási vagy ennél is szigorúbb korlátozásra egyébként az elmúlt 25 évben biztosan nem volt példa Szegeden. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a '70-es évek elejétől a termelési kapacitás meghaladja a vízfogyasztást.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Mai hír, hogy Szegeden ma reggel, a Vár utcában meghibásodott egy ivóvízvezeték. A javítási munkálatok várhatóan, nagy valószínűséggel még a mai napon elkészülnek. A munka az ivóvíz szolgáltatásban átmeneti fennakadást okozhatott az érintett körzetben. Ráadásul a kerékpárúton van a munkagödör, ennek ellenére a trolik továbbra is arra közlekedtek.

Azt még múlt héten hétfőn írtuk, hogy a hőség miatt a Szegedi Vízmű Zrt. kihelyezte a párakapukat a Mars térre, illetve a Klauzál térre; utóbbira idén egy új párakapu kerül. Tűzcsapokra szerelt ivócsapokból is lehet ivóvízhez jutni a belvárosban, a Széchenyi tér–Kárász utca sarkán, valamint az Aradi tér–Zrínyi u. sarkán az OTP bank előtt.