Meztelen fotókat kért 40 férfitól egy nő a társkeresőn, majd összesen 9 millió forintot zsarolt ki tőlük

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a házaspárnak, akik pénzszerzés érdekében zsaroltak meg 40 sértettet.

A megalapozott gyanú szerint a nő tavaly tavasszal hamis profilok alatt regisztrált különböző internetes társkereső oldalakon, ahol sorra ismerkedett meg férfiakkal. A bizalmukba férkőzött, meztelen fotókat kért tőlük, majd miután azokat megkapta, a sértetteket megfenyegette azzal, hogy ha nem utalnak át neki pénzt, a kapott fotókat megosztja róluk a közösségi portáljaikon vagy elküldi családtagjaiknak. 

A megzsarolt sértettek a fenyegetések hatására több tízezer forintos, esetenként százezres nagyságrendű, egy esetben pedig 5 millió forintot is meghaladó összegeket küldtek a nő férjének bankszámlájára, aki egy sértettet telefonon is külön megfenyegetett, kényszerítésük sikere érdekében. A gyanúsítottak összesen közel 9 millió forintot szereztek meg a sértettektől.

A minősített zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyérére figyelemmel indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.