A harmincéves szegedi csillagvizsgáló korábbi szegedi csillagászok részvételével tart jubileumi konferenciát

A jubileum alkalmából július 2-án, szombaton, nyilvános előadássorozatot tart az SZTE Csillagvizsgáló korábbi szegedi csillagászok részvételével.

Az SZTE hírportálja arról számolt be, hogy az 1992. július 6-án megnyílt Szegedi Csillagvizsgáló a neves alkalomból a jubileumi dátum előtti szombaton, azaz július 2-án nyilvános konferenciát szervez, ahol a közönség olyan csillagászok előadásait hallgathatja meg, akik az elmúlt három évtizedben tevékeny részesei voltak a csillagvizsgáló életének.

A meghívott előadók között szerepel többek között Kiss László akadémikus, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont igazgatója, Szabó Gyula, a szombathelyi Gothard Asztrofizikai Obszervatórium igazgatója, és Szatmáry Károly professzor emeritus, a Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány elnöke is.

A programon való részvétel előzetes bejelentkezést igényel. Ingyenes “regisztrációs”, illetve 6000 Ft-os “támogatói” jegyet ezen a linken lehet beszerezni. A rendezvény részletes programja ide kattintva elérhető.