Vádat emeltek a késsel volt élettársára támadó, majd őt megsebesítő nő ellen Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki késsel támadt volt élettársára.

A vádirat szerint a korábban élettársi viszonyban álló pár közös gyermekét az apa nevelte kizárólagosan. A nő hétvégente láthatta a gyermeket, a szülői felügyeleti joga szünetelt. 2021. június 5-én a vádlott a láthatás során a gyermekével ismerősénél volt egy Szeged melletti településen, és éjjel ittasan azzal hívogatta a sértettet, hogy eltűnik a kiskorúval.

Az apa ekkor közölte, hogy elhozza a gyermeket, és a rendőrséget is értesíti. A nő a beszélgetést követően felébresztette a gyereket, és a ház ablakán kimászva akart távozni, de a lakók megakadályozták. Röviddel ezután ért a helyszínre a férfi, akit a nő a karjában a közös gyermekükkel és kezében egy késsel megfenyegetett, hogy leszúrja, majd megpróbált elfutni.

A sértettnek sikerült a vádlott kezéből a gyermeket kivenni, és őt védve, a karjaiban tartva hátat fordított a késsel támadó vádlottnak. A nő a férfit a védekezése ellenére nyaktájékon szúrta és a kezét is megsebesítette, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A támadó ezután a kést eldobva a házba menekült, az időközben kiérkező rendőrök onnan állították elő.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, a súlyosabb vagy akár a halálos sérüléseket a férfi védekezése hárította el. A főügyészség a nőt emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.