Novemberig feltúrják a Veres Ács utcát: több mint ötven éves vízvezetékeket cserélnek

Július 4-től ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek – az előkészítő munkálatokkal együtt – több ütemben a Veres Ács utcában, a Kolozsvári és Kálvária tér között. Emiatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon – közölte lapunkkal a Szegedi Vízmű.

A munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából. A munkálatok miatt félútpályás lezárás esetenként, a munkálatoktól függően akár teljes útzár , forgalomelterelés és parkolási korlátozás várható a munka üteméhez, előrehaladásához igazodva. A kivitelezési munkaterületen az érintett lakosok számára lehetőség szerint biztosított lesz gépkocsikkal a házakba/udvarokba való bejutás. Erről az alvállalkozó tájékoztatja az érintetteket – írják a közleményben.

A munka során elvégzik a teljes gerincvezeték cseréjét a bekötésekkel együtt (jellemzően 5060 évesek a vezetékek és bekötések). A munkálatok befejezése után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca.

Kivitelezés tervezett ütemezése:

  1. ütem: a Veres Ács utcának a Hajnal és Farkas utca (Kolozsvári tér) közötti szakasza.
  2. ütem: A Veres Ács utca Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakasza.
  3. ütem: A Veres Ács utca Nemestakács és Hajnal utca közötti szakasza.

A vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan (átmenetileg, rövidebb időszakokra) okoz átmeneti fennakadást a körzetben, amiről az érintett fogyasztók értesítést kapnak. A tervek szerint idén november végére befejeződnek a munkálatok, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.